Já vím, recepty na dýňovou polévku se objevují většinou na podzim a ne 1. března, ještě když je venku pořádná sněhová nadílka. Na druhou stranu nevidím důvod, proč na tuhle dobrotu čekat až do podzimu! A že nevíte kde teď sehnat dýni? Ale kde že!
Recept už snad ani nemůže být jednodušší asamozřejmě zapadne i do vašeho fit režimu.
INGREDIENCE
- 450g dýně Hokaido (já jsem použila mraženou od Dione a vřele doporučuji, je skvělá a navíc se vyhnete vydlabávání a krájení)
- 2 stroužky česneku
- kari koření
- Milko řecký jogurt
- kuřecí vývar (já vím, mohla jsem si udělat vlastní, ale tohle bylo pohodlné a navíc i tak výborné)
- olivový olej ve spreji
POSTUP
Dýni lehce osmahneme v hrci na olivovém oleji společně s vylisovaným česnekem a kari kořením. Když dýně změkne, přidáme 0,5l-1l kuřecího vývaru, podle toho, jak chceme polévku hustou. Chvíli povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat.
Jogurt je možné přidat přímo do polévky a nebo použít jako ozdobu až na talíři.
Kalorie na celou polévku (2-4 porce) cca 285 kcal, bílkoviny 21g, sacharidy 42g, tuky 16g.
Dýňová polévka je božská, když ji uvařím, nemám problém jí jíst na oběd i na večeři =D
ReplyDelete