Tuesday, March 1, 2016

RECEPT: Dýňová polévka

Já vím, recepty na dýňovou polévku se objevují většinou na podzim a ne 1. března, ještě když je venku pořádná sněhová nadílka. Na druhou stranu nevidím důvod, proč na tuhle dobrotu čekat až do podzimu! A že nevíte kde teď sehnat dýni? Ale kde že!


Recept už snad ani nemůže být jednodušší asamozřejmě zapadne i do vašeho fit režimu.


INGREDIENCE
  • 450g dýně Hokaido (já jsem použila mraženou od Dione a vřele doporučuji, je skvělá a navíc se vyhnete vydlabávání a krájení)
  • 2 stroužky česneku
  • kari koření
  • Milko řecký jogurt
  • kuřecí vývar (já vím, mohla jsem si udělat vlastní, ale tohle bylo pohodlné a navíc i tak výborné)
  • olivový olej ve spreji


POSTUP
Dýni lehce osmahneme v hrci na olivovém oleji společně s vylisovaným česnekem a kari kořením. Když dýně změkne, přidáme 0,5l-1l kuřecího vývaru, podle toho, jak chceme polévku hustou. Chvíli povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme podávat.

Jogurt je možné přidat přímo do polévky a nebo použít jako ozdobu až na talíři.



Kalorie na celou polévku (2-4 porce) cca 285 kcal, bílkoviny 21g, sacharidy 42g, tuky 16g.

1 comment:

  1. Dýňová polévka je božská, když ji uvařím, nemám problém jí jíst na oběd i na večeři =D

    ReplyDelete