Wednesday, December 16, 2015

Fitness cukroví

Když si uvědomím, co tvoří základ téměř každého vánočního cukroví - tedy máslo (nebo jiný tuk), cukr, mouka, občas nějaké to vejce. Přemýšlím, proč nám vlastně tolik chutná. Vždyť to je jako dát si lžíci cukru a zapít ji olejem. Úžasná představa že? Ale stejně mi také chutná, třeba taková vosí hnízda. Těch já bych snědla toooolik a ještě víc! :))


Nicméně cukroví prostě k Vánocům patří a doma to má vonět po perníčkách, kokosu a vanilkových rohlíčkách. Ale pokud stejně jako já cvičíte a chcete mít nějaké výsledky, asi už jste pátrali po nějakém odlehčeném, zdravém cukroví. Tady jsou tipy ode mě :)

Kokosovo-tvarohové koule


Původní recept jsem našla na facebookových stránkách šmakouna, ale jak je u mě zvykem, trochu jsem si ho poupravila :)

INGREDIENCE
200g kokosu
250g odtučněného tvarohu
1 kokosový krém šmakoun
2 lžíce sukrinu melis (bezkalorické přírodní sladidlo - koupíte na sukrin.hopfruit.com)
2 lžíce mandlového másla

Všechno splácáme dohromady a tvarujeme kuličky (nebo kostičky, šišky...to nechám na vás) a obalujeme v kokosu. Pokud byste chtěli hnědé koule, vyměňte část kokosu za kakao. Uchováváme v ledničce a pozor, tvaroh kysne, takže udělejte raději menší dávku na dvakrát.


Rýžové slepované



Tday to byl experiment ve velkém sytlu, protože jsem doma měla ještě spoustu rýžové mouky. Která mě ale v téhle podobě tak trochu "škrábala" na jazyku, takže myslím, že úplně ideální yb bylo vyměnit ji za ovesnou mouku (rozmixovat ovesné vločky).

INGREDIENCE
2 žloutky
80g sukrinu melis (bezkalorické přírodní sladidlo - koupíte na sukrin.hopfruit.com)
200g rýžové mouky (lze nahradit ovesnou)
špětka skořice

Těsto zase splácáme, rozválíme a vykrajujeme kolečka, hvězdičky, srdíčka... a pečeme v troubě na 180°cca 10 minut. Poté kolečka potřeme kakaovým šmakounem a slepíme k sobě. Můžeme dozdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Bílkovinová roláda



Na tu recept najdete TADY :) Tnetokrát jsem do tvarohu nedala kokos a sukrin, ale protein s příchutí bílá čoko, ale se sukrinem a kokosem je to stejně lepšejší. 


A další tipy na zdravé cukroví najdete TADY.

No comments:

Post a Comment