Wednesday, May 28, 2014

Tvarohový koláč bez mouky

Poslední dobou přicházím tvarohu více a více na chuť. Chutnal mi vždycky, ale teď bych ho mohla jíst 6 x denně. Jednoduše zamíchaný s javorovým sirupem a ovocem, nebo ještě lépe jako součást nějakého dezertu. 

O své nové kuchařce "Recepty z farmářského trhu" od Hanky Michopulu už jsem vám psala. Založila jsem si recepty, které bych ráda vyzkoušela a asi by bylo jednodušší označit ty, které ne. První recept s růžovým štítkem (růžový štítek je pro sladká jídla) byl právě na tvarohový koláč. Recept jsem si poupravila podle svého a jako vždy s napětím čekala na výsledek a netrpělivě chodila nakukovat přes sklo trouby. 


A když se konečně dopekl... cheesecake se může jít zahrabat! :)


INGREDIENCE na dva malé koláče:
250 g odtučněného tvarohu
30 g dětské krupičky
15 g ovesné mouky
2 lžíce bílého jogurtu
1 vejce
80 g moučkového cukru (můžete nahradit např. stévií)
100 g ovoce (já měla ostružiny, doporučuji borůvky, rybíz, maliny, meruňky...)

Tvaroh rozmíchejte s vejcem a cukrem (stévií), poté přidejte dětskou krupičku a ovesnou mouku. Podle hustoty těsta přidejte jogurt nebo mléko a znovu promíchejte. Těsto přelijte do vymazané formy a ovoce nasypte navrch.

Pečte 30 - 45 minut v troubě na magických 180 stupňů. 





Koláč je krásně nadýchaný, vláčný, opravdu tvarohový. Pokud použijte verzi bez cukru, který nahradíte stévií, dostanete extra dobrý a navíc zdravý dezert. Kdo koláč vyzkouší? 

42 comments:

  1. Anonymous28 May, 2014

    A hned jsem se musela podívat na tvůj blog! :)) Strašně mě zaujal už včera na instagramu, super recept, já ho teda vyzkouším určitě :)) A to netrpělivé nakukování přes sklo trouby znááám :D
    Tuanka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc, doufám, že bude chutnat! :))*

      Delete
  2. já ho určitě vyzkouším, tvaroh miluju a ovocné koláče taky :))

    ReplyDelete
  3. To je nádhera, musím ho vyzkoušet a nejlépe snad hned zítra!:)) Nevíš, čím by se dala nahradit krupička?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že bys mohla použít jenom ovesnou mouku :) ale ta krupička to podle mě tak hezky nadýchala a je jí tam málo, tak to určitě neuškodí :)) a děkuju :)*

      Delete
    2. Děkuji!:) Nejde o to, že by škodila, já ji mám moc ráda, ale doma jaksi došla :D

      Delete
    3. Jo takhle, tak rychle doplnit! :D*

      Delete
    4. Dneska pro ni běžím, protože už na ten koláč koukám asi po 3. a mám na něj děsnou chuť :D :D

      Delete
  4. Anonymous28 May, 2014

    Kdyby nebylo tak pozde,tak jdu hned upect. Vypada to krasne:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, já peču i pozdě, jsem hrozná :))

      Delete
  5. Vyzerá krásne, jednoznačný favorit na víkendové pečenie :-)

    ReplyDelete
  6. vypadá krásně, asi někdy vyzkouším:)
    a tvaroh bych nejradši jedla pořád..........což vlastně skoro dělám :DD

    ReplyDelete
  7. Ahoj, koláč vypadá fantasticky :). Určitě musim vyzkoušet. Jen se chci zeptat v jaké formě se dá péct? :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! :) no já pekla v takových malých z Tchiba, ale v klasické kulaté určitě také, jen to pak chce dvojitou dávku :)

      Delete
  8. cez víkend idem na to :-)

    ReplyDelete
  9. tak to je nádhera! Jakmile se mi nainstaluje trouba, ihned zkouším :)

    ReplyDelete
  10. Tak ten také vyzkouším! Musí být naprosto skvělý. Ta borůvková nebo meruňková verze mě teda hodně láká. Já je často dělám s podkladním těstem, ale to je mnohem víc patlání :D

    ReplyDelete
  11. Jako Verunko, vypadá to úžasně (co úžasně, nejlíp!!), ale že se cheesecake může jít zahrabat, to jsou silná slova! :D Asi budu muset vyzkoušet, abych uvěřila, jelikož chceesecake je moje láska numero uno :D

    ReplyDelete
  12. Anonymous29 May, 2014

    Ahoj, mohla bych zeptat jaký průměr má jedna ta tvá forma? Děkuji za odpověď :))

    ReplyDelete
  13. Vypadá krásně a určo dokonale chutnal!! V sobotu se na něj vrhnu akorát bez toho cukru doma ho totiž ani nemám:D. Děkuji za inspiraci:)

    ReplyDelete
  14. Veronika30 May, 2014

    Do dnešního rána jsem si myslela, že nemůže být větší slast, než posnídat dobrou ovesnou kašičku, avšak po prvním vloženém kousku koláčku do úst mi bylo ihned jasné, že tento koláček se začne objevovat ráno na mém stole s vysokou intenzitou. :-D Právě jsem vytáhla z trouby další dva kousky na zítřejší snídani pro mě a přítele.Věřím, že bude též nadšený. Děkuji za recept, Veru. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tohle mi dělá neskutečnou radost!! :))*

      Delete
  15. Anonymous30 May, 2014

    Ahoj, můžu se prosím zeptat, jestli by se dal upéct i s jahodama? (co se týče chuti) :))

    ReplyDelete
  16. Aaaa, máš úžasnej blog, fakt...! Hrozně mě baví taky psát, ale nikdy jsem to nikam nezveřejňovala, musím říct, že číst ty tvoje povzbuzijící články je super =) Hned mi to zlepší den =) A pěkná proměna, fakt klobouk dolů =) Taky jsem jednou prošla =D Ale už jsou to 2 roky z 90kg za 6 měsíců 37kg dolů, je super jak to člověka naladí =) Jak to všechno stíháš? Práce,cvíčo,péct? Nechápu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No moc teď nestíhám, tak se omlouvám, že píšu až teď. To je skvělá změna! :)) A děkuju a neboj se jít s články do světa! :))

      Delete
  17. Tak ten vyzkouším hned po pondělní zkoušce, po které bude nutno spravit si chuť. :D

    ReplyDelete
  18. už se peče v troubě, tak jsem zvědavá, jak se povede :-)

    ReplyDelete
  19. Tak tohleto musím vyzkoušet, hned jak přijedu domů! :)

    ReplyDelete
  20. Teda, ten vypadá úžasně! Nakoupím suroviny a hned vyzkouším :) ..místo malin přidám jahody, ikdyž je v článku nemáš napsany. Máme jich doma spoustu a myslím, že i s něma to nebude vůbec špatny :)

    ReplyDelete
  21. Zkoušela jsem ho péct s jahodami, je opravdu skvělý ! Máš úžasný blog, často sem chodím pro inspiraci :-) Díky :-)

    ReplyDelete
  22. Ďakujem za úžasný recept, koláč upečený a hneď aj zjedený. Ako ovocie som použila višne a bol vynikajúci, dala som aj menej cukru, lebo mne tých 80g príde strašne veľa, dala som 60g a aj tak bol riadne sladký.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem měla více cukru kvůli ostružinám, které jsou kyselé, ale je pravda, že bych zpětně taky dala méně. Jsem ráda, že chutnal! :)*

      Delete
  23. Myslíš, že by to šlo udělat i do muffinkových forem?:) A na 12 muffinů asi dvojtá dávka že?:) nakyne to trochu nebo mám ty košíčky naplnit až po okraj?:) Udělala bych s borůvkama, akorát bych je zamíchala přímo do těsta, nebo myslíš že by bylo lepší jen nahoru?:)
    Moc děkuji za odpověď :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslim, že do těch muffinů to není dobrý nápad, lepší je určitě forma. :)

      Delete
  24. Jak může něco tak úžasně vypadajícího být i zdravý? ♥ Jen co bude léto a všechno to skvělý ovoce, zaručeně musím vyzkoušet!
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    ReplyDelete