Tuesday, April 8, 2014

Zdravé koláčky s černým rybízem a Mandlové máslo ♥

Že v neděli budu péct ještě jednou bych si tedy opravdu netipla. Ale už je to tak, je ze mě kuchtička a rozhodla jsem se, že připravím zdravou snídani i pro své kolegyně do práce. A taky se mi už do mého mini mrazáku nevešel černý rybíz. Těsto je stejné jako na muffiny (recept zde), je tedy bez mouky, akorát jsem kvůli kyselosti rybízu přidala sáček vanilkového cukru (dělala jsem dvojitou dávku), ale já bych ho tam mít nemusela. 





No myslím, že zbytek týdně budu hezky na zelenině, protože jsem pěkně přeslazená. Dokonce jsem v pondělí ráno ani neměla chuť na ovesnou kaši!

A k Madlovému Máslu... Nejsem moc velký fanoušek arašídového másla. Ráno, když jsem si ho zkoušela dát do kaše, tak mi nebylo moc dobře od žaludku, řekla bych, že je na mě po ránu asi moc tučné, nevím. A že bych měla nějakou chuť jíst ho po lžičkách, to také ne. Možná vždy čekám příliš a pak jsem trochu zklamaná. Takže jediný způsob, jak mi arašídové máslo chutná, je na fitness chlebu s nějakým ovocem, nejlépe s banánem nebo třeba jahodami. Velká pravda také je, že mi nikdy nijak zvlášť nechutnaly ani arašídy. Ale mandle, to je jiná...

Rozhodla jsem se tedy, že si zkusím vyrobit domácí mandlové máslo a řeknu vám, že to byl ten nejlepší nápad. Výroba je extra jednoduchá - velmi, velmi dlouho mixujete mandle v mixéru, dokud se jako zázrakem nepromění v máslo. Já jsem použila mandle loupané, sekané a abych měla o něco řidší konzistenci, přidala jsem trochu mléka a javorového sirupu. A pak ochutnávala. A znovu ochutnávala. A... neuvěřitelně dobré!


Těším se, až si ho o víkendu namažu na lívance. 

12 comments:

  1. Ako to robíš, že stíhaš piecť tolko dobrôt? :) Ja nepečiem zámerne, lebo viem, že by ma to len lákalo. Opäť raz úžasne vyzerajúce jedlá :) A s tým arašidovým maslom sme zrejme jedny z mála, ktorým nechutí :D:D:D Tiež ma nejak neoslovilo a neprepadla som mu. Dám radšej prednosť iným veciam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luci, to byl víkendový pečící maratón! Ale už jsem si taky dala zákaz, protože mě to samozřejmě láká a jsem pěkně rozpapaná :)) Já taky raději mlsám jiné věci, třeba samotné oříšky než to arašídové máslo :)) No a teď to mandlové, to mi teda chutná moc! :))

      Delete
  2. Já teda arašídové máslo miluji, ale je pravda, že mi po něm taky není nejlíp :D Je tučné, o tom žádná.
    No a to tvoje mandlové vypadá úúžasně! Většinou vídám máslo z neloupaných mandlí, tudíž je tmavé, ale tohle vypadá mnohem lépe!
    A jinak..chtěla bych být tvoje kolegyně v práci! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Také jsem právě viděla všude z neloupaných mandlí a na pohled se mi moc nelíbilo, já mám ráda takové "čisté" věci :D Jéé, no to by ses měla, já jsem na ně hodná :)))

      Delete
  3. Na výrobu domácího mandlového másla se chystám také. :P
    Jinak koláčky jsou excelentní! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak se těším, že dáš také reference! :) A děkuji :*

      Delete
  4. Mňam, to vypadá tak výborně! Přesně jako buchty, které dělá babička, akorát tyhle budou zřejmě o dost zdravější. :D
    Kolegyním závidím! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! :)) O malinko snad joo :)

      Delete
  5. Jak já se těším na rybíz, co nám roste u bábi na zahrádce! :) Samozřejmě z toho také něco upeču, i když na její rybízový koláček nic nemá :D (prostě babičky, co si budeme povídat). Ty Tvé jsou ovšem kouzelné a máš parádní formičky.
    Až pořídíme nový mixér, zkusím také nějaké domácí oříškové máslo, teď to ale raději nebudu pokoušet, ten náš asi 30 let starý ubohý mixérek by se nejspíš zavařil :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já mám teď rybízu plný mrazák, tak furt přemýšlím co s tím :)) Máš pravdu, že na koláče od babiček nemá nic :) A děkuju! Určitě vyzkoušej, není to těžké a je to výborné! :))

      Delete