Saturday, April 12, 2014

Špagety s lososem a la caprese

Špagety jsem měla naposledy na začátku ledna. Tenkrát ještě podle maminky s kuřecím juniorem, kukuřicí a velkou dávkou kečupu. Jsou tak moc dobré, vážně! Ale vzhledem k tomu, že tak nějak nezapadají do mého stravování jsem na ně pozapomněla. Až včera, když byla v Bille v akci kuřecí prsa a tudíž beznadějně vyprodaná, jsem objevila v akci i lososa. Ale s lososem jsou špagety ještě lepší. A také jsou fotogeničtější. :)


Mám bazalku a mám jí hodně. Budu jí teď mít v každém jídle. Je výborná, bez kalorií a fotogenická. Úplná modelka.

INGREDIENCE:
špagety - lepší by určitě byly celozrnné, ale jsou teprve na nákupním seznamu :)
čerstvý losos
cherry rajčátka
cottage sýr
dijonská hořčice
čerstvá bazalka
česnek
koření na ryby
citron

Lososa jsem pokrájela na menší kousky, osolila, okořenila směsí na ryby, zakápla citronem, přidala česnek a naložila do cottage sýra se lžičkou dijonské hořčice. Špagety jsem klasicky uvařila ve vroucí vodě al dente. Naloženého lososa jsem osmahla na pánvi a lehce podlila vodou a nechala ji vypařit. Nakonec jsem přidala ještě nakrájená cherry rajčátka. Bazalku jsem do špaget zamíchala až úplně nakonec.



Jak máte špagety nejraději vy? Mějte krásnou sobotu! Já jdu pravděpodobně něco upéct :))


6 comments:

  1. Vypadá to přímo božsky!!! Lososa zbožňuju a bazalky mam teď taky doma dost, takže tenhle recept určitě vyzkouším! Já špagety dělala celkem nedávno, s rajčatovo-masovou omáčkou, tu má totiž nejraději můj brácha :-) Pozvala jsem ho na véču, donedávna jsme spolu bydleli, tak se mi trošku zastesklo :-)

    Jé a už víš, co budeš péct? Já se dneska chystám taky :-) Po práci vezmu druhého brášku (skoro sedmiletého) na chvíli ven a pak se pustíme do extra čokoládových muffinů - nejsou zrovna podle zdravé výživy, ale ono se to jednou nezblázní :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! :) Já taky lososa zbožňuju! Jinak jsem nakonec nepekla, měla jsem celý den rozlítaný, ale v rychlosti jsem udělala alespoň tvarohový pudink a byla to moc velká dobrota! :) A extra čokoládové muffiny, to bych si taky dala říct! :)

      Delete
  2. Fotka jako vytržená z italského food časopisu! :) Tohle se vážně povedlo a hlavně ses mi trefila přímo do chutí. Navíc těstoviny miluji na všechny způsoby! Pokud můžu doporučit-čínské nudle z Marc and Spencer jsou naprosto výborné , často si je dělám třeba s kuřecím, brokolicí a právě lučinou/cottage :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jéé děkuju! :) Děkuju za tip, určitě na ně kouknu! :))*

      Delete
  3. Máš úžasné fotky, opravdu jako z časopisu...o to víc se člověku sbíhají sliny :D a díky za super receptík :)

    ReplyDelete