Thursday, April 17, 2014

Go Green - Bazalkové rizoto s kuřecím na chřestu

Recept, který k dnešnímu obědu vznikl díky holkám z Fit Fam Bakers. Aktuální téma - Go Green - mi leželo v hlavě a pořád ne a ne přijít na něco, co by bylo tak hezky zelené (a nebyl to salát). A když jsem rozmýšlela, co dobrého si dnes uvařím, najednou nápad! :))

Tak jsem se tedy pustila do bazalkového rizota a aby té zelené nebylo málo, přidala jsem ještě chřest (a taky proto, že mi strašně chutná!).


INGREDIENCE:
čerstvá bazalka (hodně bazalky)
lžička olivového oleje
stroužek česneku
špetka soli
chilli koření (ano dávám ho teď všude :))
trochu mléka (mohlo by být i třeba kokosové)
rýže (já měla basmati)
lžička flory nebo másla

Rýži jsem klasicky vařila ve vodě a mezitím si rozmixovala lístky bazalky s česnekem, olivovým olejem a kořením. Když už byla voda téměř vyvařená, přilila jsem mléko, vmíchala rozsekanou bazalku a lžičku flory. Počkala jsem až se tekutina úplně vyvaří a hurá podávat! 

Kuřecí prso jsem dělala na chilli koření a na pánev k němu přihodila i chřest (který jsem předtím povařila ve vodě).


Myslím, že místo té čerstvé bazalky by velmi dobře posloužilo také bazalkové pesto.

Tak Go Green! A krásný ZELENÝ čtvrtek přeji!


12 comments:

  1. Taková jídla jsou nejlepší :)

    ReplyDelete
  2. toto jedlo vyzerá úžasne! :) Neviem sa vynadívať. Určite vyskušam ryžu na tento spôsob a špargla (chrest) sa mi práve varí, som zvedavá aká bude, lebo zatial som jedla len zaváranú a tá mi neskutočne chutila. To som vyjedla celú flašu na dvakrát :D A máš to krásne nazdobené, ako vždy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc! Doufám, že ti chřest chutnal! :))

      Delete
  3. Vypadá to nádherně! Taky někdy určitě vyzkouším. A chřest jsem ještě neměla, přidávám si ho na seznam potravin, co chci ochutnat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju :) přidej, taky jsem ho nějak nevyhledávala a byla to chyba! :))

      Delete
  4. Bazalka je má snad nejoblíbenější bylinka, cpala bych ji všude!:D Takhle s rýží to muselo být výborné :) zatím jsem zkoušela jen špenátovou rýži a to tedy také byla dobrota. Koukám, že začíná chřestová sezóna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já také, možná raději mám už jen mátu! :))

      Delete
  5. Před půlnocí nejspíš není nejvjodnější dívat se na takové příspěvky. Hned na to mám chuť, jak to vypadá dobře.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Před půlnocí se má spát totiž :)) ale děkuju! :)

      Delete
  6. Tvoje recepty jsou tak jednoduché, z pár ingrediencí a přitom tak zdravé ! :)
    Děkuji za tenhle blog! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, nejsem žádná velká kuchařka (svíčkovou jako od babičky bych nezvládla), jen se snažím jíst zdravě :)

      Delete